Mainittakoon vielä, että omasta tahnasta tuli hieman löysempää koska tein sen kaappiin jääneistä keltuaisista joita oli vähän pienempi määrä. Tahnan kuuluu olla lusikassa pysyvää :)
3 kananmunan keltuaista
1,5 dl sokeria
1 sitruunan kuori
1/2 dl sitruunanmehua
3 rkl voita
Vatkaa keltuaiset, sokeri, sitruunankuoriraaste ja mehu sekaisin kulhossa. Nosta kulho vesihauteeseen ja kypsennä eli anna seoksen saostua. Tässä kohtaa tarvitaan malttia. Anna veden poreilla kattilassa, mutta muista että sen ei tarvitse koskea kulhon pohjaa. Vispilöi seosta kunnolla koko ajan tasaisesti kulhon pohjaa ja reunoja myöten kunnes se paksuuntuu ja vaahto laskeutuu. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää voi hyvin vispilöiden. Kaada tasainen seos purkkiin (n. 2,5 dl purkki)ja jäähdytä.
Säilyy 1-2 viikkoa jääkaapissa ja pakastimessa vuoden verran.
VINKKI! Kokeile sormella kypsyyttä samalla kun vispaat vesihauteessa. Jos seos on selvästi lämmintä ja sokeri sulanut joukkoon on seos kypsymässä.
Sitruunatahnaa voi käyttää mm. kakun välissä sellaisenaan, kermaan sekoitettuna, kääretortuissa, pikkuleivän täytteenä ,macaroneissa ja paahtoleivän päällä.
Tekisi mieli kokeilla, minäkin taannoin tein eräällä ohjeella sitruunatahnaa ja se oli ihan jees, mutta parempiakin varmasti on.
VastaaPoistaHyvää ! Oletko kokeillut mustaherukasta?
VastaaPoistaMinun kaapissa ei kyllä säily kuin viikon U!
( Lf viesti)