torstai 10. marraskuuta 2011

Sikarileivos


Kouluaikoina teimme usein sikarileivoksia kuivahtaneista kakkupohjista ja vetopohjista. Kreemi oli oleellinen osa massaan lisättäväksi, mutta sitä minulta ei löytynyt joten tein ilman. Kotiin oli jäänyt useita marsipaanipötköjä kuivumaan ja pakastin on täyttynyt pitkin syksyä tasaisen varmasti yli jääneistä kakkupohjista ja kääretortun palasista. kaveri tuli kylään ja päätin hyödyntää aineet näihin herkkuihin. Sikarileivos on sukua perunaleivokselle ja erityisen läheinen se on punssirullalle. Näissä vaan ei ole punssia vaan kermalikööriä
Sikarileivokset 8kpl



N. 2,5 dl murustettua kakku/kääretorttupohjaa
2 rkl mansikkahilloa
2 rkl sulaa suklaata
1 rkl sulaa voita
2 rkl kermalikööriä (dooley`s)
Sekoita aineet yhteen niin että saat muotoiltavan massan.
Pyörittele noin sormenpaksuiseksi pötköksi. laita kylmään.
Kauli marsipaani ja päällystä. Leikkaa halutun pituisiksi leivoksiksi. Kasta päät suklaaseen. Anna jähmettyä ja nauti!
Aineet ovat "noin" mittoja. Maistele saadaksesi oikean maun ja koostumuksen. Pikkujouluun/joulun kahvipöytään sopii hyvin punaiset ja vihreät leivokset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti