sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Joulun Taikaa- kuppikakut

05.12.2010 - 17:25
Näiden kuppikakkujen  piti olla leivontafoorumin haasteessa  mukana, mutta koska hieman kämmäsin osallistumiseni niin laitan ne nyt kuitenkin näytille tänne Oikein oli hyvän makuisia ja hieman haasteellisempia tehdä. Tuli kokeiltua myös candy meltsiä ensimmäistä kertaa..Ihan toimivahan tuo on..tosin suklaa voittaa maussa 6-0!

Joulun Taikaa Kuppikakut (12 kpl)


3 luomukananmunaa
2,5 dl sokeri
1 tl vanilliinisokeria
1 tl piparkakkumaustetta
50g voita
1 dl piimää, jogurtti tms.
2 rkl kylmää kahvia
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta (hyvälaatuista)
100g suklaata (70%)

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sulata voi ja lisää siihen piimä/jogurtti sekä kahvi. Lisää seos munavaahtoon.
4. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe, piparkakkumauste ja suola keskenään ja kääntele seos varovasti taikinaan.
5. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja lisää taikinaan.
6. Täytä paperivuokiin muffinipellille n. 2/3 joka vuoasta taikinalla.
7. Paista noin 15min. uunin keskiosassa.

Kuorrute:

6 luomukananmunan valkuaista
8,5 dl sokeria
1 sitruunanmehu
2 tl vanilliinisokeri
1tl kanelia

1. Sekoita kananmunan valkuaiset, sokeri ja sitruunanmehu teräskulhossa. Vatkaa seosta käsin minuutin ajan, että siitä tulee kuohkeaa.
2. Aseta kulho vesihauteeseen. Vatkaa kunnes sokerikiteet sulavat ja seoksesta tulee kuohkeaa.
3. Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa mukaan vanilliinisokeri. Vatkaa seosta vielä muutaman minuutin sähkövatkaimella.
4. Käytä pyöreäpäistä tyllaa (8 mm)ja pursota marenki kuppikakkujen päälle. Jätä reunoille n. 1cm tyhjää tilaa.
5. Jähmetä marenki jääkaapissa.
6. Sulata candy meltsejä mikrossa ja ohenna sopivaksi öljyllä. Kasta marenki osa sulaan candy meltsiin ja koristele haluamillasi koristeilla. Minulla oli koristeena murskattuja hopeakuulia, lumihiutalekoristeita, murskattua piparia ja piparminttukierteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti