Tätä herkullista näkkileipää maistoin työkaverin tekemänä viime vuonna ja pyysin heti ohjeen. Vasta nyt kuitenkin sain sitä tehdyksi ja onhan tämä vaan niin hyvää, että pääsee meille ihan vakkariohjeeksi. Näitä on kätevä ottaa mukaan vaikka töihin tai salille evääksi ja taatusti on terveellistä kuin mikä.
4 dl haaleaa vettä
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
1 dl auringonkukan siemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
0,6 dl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
Mittaa kuivat aineet ensin kulhoon. Lisää sitten öljy ja vesi. Anna turvota 5 minuuttia. Levitä sitten esim.paletilla tai lastalla leivinpapreille pellille. Paista ensin 10 minuuttia. Leikkaa paloiksi ja paista vielä 30-35 minuuttia. Uunia kannattaa vahtia sillä näkkäri palaa herkästi.
Voit tehdä myös ohuempia näkkäreitä laittamalla taikinan kahdelle pellille. Huomaa silloin ,että paistoaika lyhenee huomattavasti.
Oi, mullakin on tulossa hyvin samantapainen ohje blogiin :D tämmöinen leipä on tosi ihanaa! :) ihania valokuvia olet napannut :)
VastaaPoistaMä en oo koskaan tehny näkkileipää itte! Ehkäpä pitäis joskus kokeilla, näyttää niin herkulliselta! :D
VastaaPoistaMoikka! Kuulostaa hyvältä reseptiltä, mutta mikä on uunin lämpötila?
VastaaPoista