''
85g voita (suolaton)
vajaa 3dl sokeria
1 1/2 (luomu)sitruunan raastettu kuori
1,65dl täysmaitoa
3,6dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 munanvalkuaista
15g unikonsiemeniä
Sitruunasiirappi
1 sitruunan vastapuristettu mehu ja kuori
0,6 dl sokeria
Sitruunakuorrute
1sitruunan vastapuristettu mehu
n.4 dl tomusokeria
Kuumenna uuni 170 asteeseen. Mittaa voi, sokeri, sitruunankuori ja unikonsiemenet kulhoon ja vatkaa kunnes kaikki aineet on sekaisin. Seoksen ei tarvitse olla täysin sileää. Lisää hitaasti joukkoon maitoa ja sekoita.
Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää jauhoseos muiden ainesten joukkoon kolmessa erässä. vatkaa hyvin niin, että taikina on vaaleaa ja kuohkeaa.
Vatkaa erillisessä kulhossa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto metallilusikalla taikinaan. Sekoita hyvin, mutta älä vatkaa liikaa. Kaada taikina voideltuun vuokaan (rengasvuoka/tavallinen kahvikakkuvuoka, n.22-24cm halkasisija) ja tasoita pinta. Paista kakkua uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta tuntuu kimmoisalta.
Sitruunasiirappi
Mittaa kakun paistuessa sitruunan mehu ja kuori, sokeri ja 1dl vettä pieneen kattilaan ja kuumenna matalalla lämmöllä kiehuvaksi. Keitä kunnes nesteen määrä on vähentynyt puoleen tai seos on muuttunut siirappimaiseksi. Kun kakku on valmis niin valele sen päälle sitruunasiirappia
Ihana kakku =) unikonsiemenet ovat tosi herkkuja ja makeassa leivonnassa en ole niitä nähnytkään =)
VastaaPoistaKakku on tosi ihana ja yllätyksellinenkin..erilainen sitruunasiirapin takia. Taivaallista vähän kuivahtaneena vaniljajäätelön kanssa.
VastaaPoistaVaikuttaa herkulliselta! Kaapissa olis hiukan unikonsiemeniä odottamassa, minkäs verran kakkuun tarvittas? Ohjeessa unikonsiementen määrää ei mainita
VastaaPoistaPahoittelut huolimattomuudestani :( Mutta nyt löytyy unikonsiementen määräkin reseptistä!
VastaaPoistaBlogissani on sinulle haaste :)
VastaaPoistaBlondi joutui hetken miettimään, että aika paljon tulee sitruunankuorta :D. Piti oikein kaivaa kyseinen kirja esiin. Kiitos kuitenkin muistutuksesta, tämäkin kakku on "pakko leipoa joskus"-listalla. Jos vaikka se joskus olisi ennemmin eikä myöhemmin. Minä tykkään leipoa vaa'an kanssa, mielestäni aineiden punnitseminen on paljon nopeampaa kuin mittalusikoiden kanssa säätäminen, joten kirjan kanssa tällä kertaa leivotaan.
VastaaPoistaAi niin, juuresmuussiakin voisi tehdä pitkästä aikaa, kiitos siitäkin muistutuksesta!
No juu..tässä resptissä on kyllä käynyt painovirhepaholainen oikein huolella :)))
VastaaPoistaKiva kun olet käynyt visiitillä myös pienessä keittiössä :)