keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Oliivi-foccacciapalat

Ihania suupaloja illanistujaisiin tai vaikka kevään juhliin. Kannattaa tehdä focacciasta aika paksu eli laittaa vaikka vähän pienempään vuokaan kuin pellille. En osaa sanoa tarkkaa syytä, mutta omani jäi ohuehkoksi. Lisäksi jos näitä tekee paljon kerralla tarjolle niin kannattaa laittaa herkut esim.useammalle pienelle tarjottimelle jottei ne kuivu.




50g hiivaa
3,5 dl vettä
1 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä
2 tl sormisuolaa
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl hienonnettuja oliiveja

Päälle:

250g mozzarellajuustoa
aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ruukku basilikaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, vehnäjauhot sekä oliiviöljy ja alusta taikinaksi. Anna nousta puolisen tuntia. Kauli taikina leivinpaperin päälle pellille. Kaada päälle oliiviöljy sekä oliivit. Paista 225 asteessa n.20 minuuttia.

Leikkaa jäähtyneenä suupaloiksi (tai käytä muottia) ja koristele juustolla, tomaatilla ja basilikanlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti