Taikina:
2dl vettä
n.3dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Sekoita kaikki aineet nopeasti kylmään veteen.
Täyte:
2,5 dl vettä
1,5 dl puuroriisiä
0,5 l maitoa (punaista)
1 tl suolaa
Valmista puuro mielellään edellisenä päivänä.
Kauli taikina ohueksi ja harjaa ylimääräiset jauhot pois.
Ota muotilla(löysin markkinoilta) taikinasta piiraspohjat tai leivo taikinasta tanko ja jaa se 40 palaan. Pyörittele palloiksi ja kauli piirakkapulikalla ohuiksi soikeiksi kuoriksi.
Levitä täyte (reilu 1/2 dl)melkein reunoille asti.
Rypytä etusormilla aloittaen keskeltä ylöspäin ja sitten käännä ympäri ja rypytä loppuun.
Aseta valmiit piiraat vieri viereen pellille ja paista 250 asteessa n.10-12 min.
Kasta valmiit piirakat vesi-voi seokseen. Peitä hyvin.
Voi-vesiseos
2 dl vettä
100g voita
Karjalanpiirakka muuntuu juhlavaksi tarjottavaksi erilaisilla levitteillä ja koristelulla. Taikinasta voi tehdä pieniä cocktailpiirakoita jotka sopii vaikka pikkujoulupöytään. Älä pelkää rypyttämistä, kaikilla on siinä oma käsialansa!
Jos omistat pastakoneen niin sillä voit tehdä aivan ihania samanpaksuisia ohuitakin kuoria. Ei tarvita kaulinta eikä pulikkaa ja tekeminen on nopeata. Jos haluat lähetän Sinulle ohjeen. Hyvää syksyn jatkoa toivottaa Maija Liisa
VastaaPoistaKiitos hyvästä vinkistä Maija Liisa! En omistapastakonetta, mutta tässä tuli hyvä vinkki sen omaaville..Hyvää syksyn jatkoa myös sinulle!:)
VastaaPoistaOi, että alkoi tekemään mieli "karjalaisia". Pitääpä ilahduttaa lapsia ja tehdä kunhan ehtii. On ne niiiin hyviä!
VastaaPoistaSanos muuta! :)
VastaaPoista