keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Kookoskonvehdit

Kookos ei ole minun lempparimakuja, mutta näissä konvehdeissa kookoksen maku on lempeä joten uskallan suositella niillekin jotka eivät niinkään kookoksesta välitä. Sisuksen täyte on pehmeä ja kookoshiutaleet antaa mukavan suutuntuman joka täydentyy tumman suklaan täyteläisyyteen Mmmmmmm....


Konvehtien kuori:
200g tummaa suklaata

Täyte:
2 dl kookosmaitoa
1/2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
2 palaa valkosuklaata

Valmista täyte:
Keitä kookosmaidosta ja sokereista kinuski. Älä anna kiehua liikaa jotta kinuskista ei tule liian jämäkkää, noin 20-25 minuuttia riittää. Lisää valkosuklaapalat ja anna jäähtyä

Suklaan temperointi

1. Rouhi suklaa.
2. Sulata puolet suklaasta 48-50 asteiseksi. Sekoita joukkoon loput suklaasta.
3. Sekoita kunnes tumman suklaan lämpötila on 27-28 astetta. Lämmitä sitten suklaata varoen, kunnes se on 31-32 asteista. Jos joku näistä työvaiheista epäonnistuu, on aloitettava alusta.
Kaada temperoitu suklaa muotteihin. Huomioi , että loppusuklaa pysyy suklaan käyttölämpötilassa (31-32 asteessa). Napauta muottia pari kertaa kevyesti pöytää vasten, jotta ilmakuplat häviäisivät. Käännä muotti esim ritilän avulla alassuin ja anna suklaan valua pois. Juuri ennenkuin suklaa on kokonaan jähmettynyt, pyyhkäise lastalla muotin yli edestakaisin. Nosta muotti viileään noin puoleksi tunniksi, jotta se kiinteytyisi ja irtoaisi hyvin muotista. Kaada jokaiseen muottiin 2/3 täytettä ja ripottele kookosta lopuksi täytteen päälle. Sulje lopulla suklaalla. Vedä lopuksi lastalla liika suklaa pois. Laita viileään noin 1h ja sitten voit varoen irrottaa konvehdit. Koristele makusi mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti