maanantai 18. elokuuta 2014

Mustaherukkasuklaakakku

Mustaherukan ja suklaan yhdistelmä on loistava! Käytin pohjana suklaakakkua jota oli jäänyt pakastimeen ja piilotin sen kakun sisään leikkaamalla sen hieman pienemmäksi kuin vuoka on. Pohjan voi hyvin tehdä myös kekseistä.

Siskon luona notkui pensaat punaherukkaa ja niinpä niitä pääsi myös kakun koristeeksi.








 Pohja:

tumma Kääretorttupala (20cm)

Täyte:

4,5 dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
200g mustaherukoita
2 tl vaniljasokeria
6 liivatetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella. Sekoita yhteen marjat, tuorejuusto, kermavaahto ja sokerit. Kuumenna tilkka mehua ja lisää sinne liotetut liivatteet. Anna hieman jäähtyä ja kaada sitten massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada massa vuokaan ja anna hyytyä vähintään 2h kylmässä. Koristele suklaaganachella ja marjoilla.

Suklaaganache

1 dl kuohukermaa
150g tummaa suklaata

Kiehauta kerma ja ota kattila liedeltä. anna paloitellun suklaan sulaa kermaan. Lisää pala voita. Sekoita tasaiseksi.

Vinkki! Kun koristelen suklaaganachella niin varmista, että seon kunnolla jäähtynyt ja kakku kylmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti