Löysin eräästä leivonta lehtisestä
ihanan kuvan kauniista leivoksista..Otin yhteyttä Marjut Korhoseen
Euraconilta ja sain ohjeen.Kiitos marjutille vaivannäöstä!
Näitä leivoksia kokeilen taatusti uudestaankin. Pienellä tipalla elintarvikeväriä saa massasta ihanasti erivärisiä vaikkapa ristiäisiin. Myös täytteen voi tehdä oman maun mukaan..Kesällä sisälle sopii tuoreet marjat!
Näitä leivoksia kokeilen taatusti uudestaankin. Pienellä tipalla elintarvikeväriä saa massasta ihanasti erivärisiä vaikkapa ristiäisiin. Myös täytteen voi tehdä oman maun mukaan..Kesällä sisälle sopii tuoreet marjat!
3 kananmunaa
ripaus suolaa
3 dl tomusokeria
Täyte
2 dl vispikermaa
4 rkl lemon curd –tahnaa
2 tl vaniljasokeria
Koristeluun
pursotettavaa sokerikuorrutetta
sokerihelmiä
Erota kananmunien valkuainen puhtaaseen, rasvattomaan kulhoon.
Lisää ripaus suolaa ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri pienissä erissä, seosta samalla vatkaten.
Annostele valkuais-tomusokeriseos Bruno-alumiinivuokiin ja paista 125-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Vispaa kerma napakaksi
vaahdoksi. Sekoita pienessä kulhossa lusikallinen kermavaahtoa lemon
curd –tahnaan. Sekoita tahna kermavaahtoon ja mausta vaniljasokerilla.
Jäähdytä kypsät marengit, leikkaa niistä kansi sahalaitaisella veitsellä ja täytä marengit leivoksiksi. Nosta päälle kansi.
Koristele leivokset pursottamalla päälle hiukan sokerikuorrutetta ja kiinnittämällä pursotuskohtiin sokerihelmiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti