Sivut

sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Sigridin porkkanakakku

Kauan olin suunnitellut porkkanakakun tekoa ja erityisesti tosi herkulliselta vaikuttavan ohjeen testausta emerald cityltä.Kiitos vaan ohjeesta, tämä oli taivaallisen hyvääKieli ulkona!



Sigridin porkkanakakku


Pohja:

4 ¾ dl sokeria
2 ½ dl auringonkukkaöljyä
4 munaa
330 g (5dl) vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
5 dl porkkanaraastetta


Sekoita sokeri, öljy ja munat sähkövatkaimella sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi porkkanaraaste taikinaan. Kaada taikina rasvatulle ja jauhotetulle uunipannulle (koko noin 23 cm*33cm). Paista 175 asteessa, kunnes taikina on keskeltäkin kypsää. Jäähdyta ennen kuorruttamista.

Kuorrute:

113 g voita, pehmennettynä
200 g tuorejuustoa
450 g tomusokeria
2 ½ dl (125 g) pekaanipähkinöitä rouhittuna (mantelirouhetta)
vanilja-aromia


Sekoita kaikki ainekset paitsi pähkinät, kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon pähkinät. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Leikkaa paloiksi ja nauti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti