maanantai 31. joulukuuta 2012

Hääkakut uuden vuoden häihin

Eilen urakoin hääkakkuja yhteensä seitsemän kappaletta uutena vuotena juhlittaviin häihin. Toiveena oli valkoista, helmiäistä, hopeaa..Talvista ja juhlavaa. Kaikki meni tällä kertaa nappiin tekovaiheessa vaikka muutaman kerran piti pyörtää hakemaan unohtuneita tarvikkeita lähtiessä :). Sain tehdä kakut juhlapaikalla mikä olikin hyvä kun on kyse useammasta kuin yhdestä kakusta. Kakkupohjat tuli toiselta tekijältä joten itselleni jäi täyttäminen ja koristelu. Kiitokset Pistaasipähkinälle hyvästä kreemireseptistä.





- Kuorrutus sokerimassaa
- sacherpohjat
- Vadelma ja vanilja/sitruunatäyte
- Koristeet sokerimassaa. Kastepisarat kondiittorinsokeria.
- helmiäistä pinnassa

Nyt on aika kakuntekijänkin rentoutua..

Hyvää Uutta Vuotta 2013 kaikille!

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Pikaisia kuulumisia

Hyvää joulunaikaa kaikille!



Kävikin sitten niin ,että en saanutkaan kaikkia postauksia tehtyä mitä ajattelin ennen joulua. Uusia postauksia luvassa kun saadaan piuhat taas yhdistettyä.Teknisiä ongelmia siis..Toivottavasti pääsen palailemaan pian!

Terveisin Maarit

perjantai 21. joulukuuta 2012

Kermaliköörinamut

Kermaliköörin ystävälle vahvan makuisia herkkuja.


130g valkosuklaata
1/3 dl kermalikööriä (käytin Amarulaa)
25g voita

Kiehauta likööri kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Kun seos on tasaisesti sulanut lisää voi. Kaada pieniin makeisvuokiin. Koristele heti haluamillasi koristelurakeilla. Anna jäähtyä ja säilytä viileässä.

Suklaakiekot

Olen saanut pudotettua raskauskiloja pitkin syksyä ja tänä jouluna en haluaisi liikaa herkutella varsinkaan konvehdeilla, mutta kyllä sitä nyt jotain hyvää täytyy saada. Jossain lehdessä muistelin nähneeni tämän tyylisen ohjeen ja päätin tehdä siskolle lahjaksi ja itsellekin naposteltaviksi.




Hyvälaatuista tummaa suklaata
pähkinöitä
kuivattuja hedelmiä
mantelirouhetta
kookoshiutaletta ym.

sulata suklaa ja pyöräytä lusikalla leivinpaperin päällä kiekoksi. Ripottele päälle haluamiasi lisukkeita. anna jähmettyä kylmässä.

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Jouluinen Royal-kääretorttu

 



Sain makoisaa postia Royalilta patukoiden muodossa. Mukana tuli myös resepti joka houkutti kokeilemaan. Olin jo kuitenkin jälkkäri ja kakkusuunnitelmat jouluksi tehnyt joten en sitten käytännössä päässyt ainakaan tänä jouluna reseptiä kokeilemaanja suklaat meni parempiin suihin:). Jaan sen teille muille ..jos ei jouluksi ehdi tehdä niin sitten vaikka uudeksi vuodeksi. Royal suklaat on Fazerinan ja Da Capon kanssa lemppari suklaitani. Siksi resepti menee ehdottomasti kokeiluun jossain vaiheessa. Kiitokset Royalille suklaista ja reseptistä!

Torttupohja:

4 kananmunaa
1.5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Royal maitosuklaa-tuorejuustotäyte:

80g voita
3,5dl tomusokeria
3 Royal maitosuklaapatukkaa
3rkl kaakaojauhetta
120g maustamatonta tuorejuustoa

Suklaakuorrutus:

8 Royal-tummasuklaa patukkaa
2dl kermaa
Royal suklaapaloja ja vadelmia koristeluun

Vatkaa ensin munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä ohut kerros taikinaa leivinpaperille ja paista uunissa 180 asteessa n. 10 minuuttia. Kääri lämmin pohja pyyhkeen avulla rullalle ja anna jäähtyä.

Täyte:
 

Vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa. Lisää joukkoon sulatettu maitosuklaa, kaakaojauhe ja tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi ja pidä huoneen lämmössä.

Kuorrutus:

Kiehauta kerma ja kaada paloitellun Royal suklaan päälle. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi.

Kääretortun kokoaminen:

Avaa kääretorttu rulla, levitä täyte pohjalle, ja kääri rulla takaisin kääretortun muotoon. Tasoita rullan päät veitsellä ja levitä kuorrutus rullan päälle. Koristeeksi voit suklaakuorrutteeseen tehdä haarukalla hauskoja kuvioita. Tämän jälkeen voit laittaa kääretortun päälle harkon muotoisia royal suklaapaloja, herkullisia vadelmia ja lopuksi royal suklaasta raastettu suklaaraastetta

Lempikakun keittiössä on kova vilske ja tohina..Muutto haittaa hieman tätä joulun valmistelua, mutta eiköhän tämä tästä..Itsehän sen stressin itselleen tekee. Ei kukaan muu..Muistetaan rentoutua siis välillä! :)Vuodenvaihteessa tulossa hääkakkuprojektia ja pojan synttäritarjoiluja jotka muuton vuoksi päätettiin siirtää myöhemmäksi.

Tulossa vielä ennen joulua ainakin:

- Helppoja ja nopeita ja jopa terveellisiä syötäviä lahjoja
- Valkosuklaahyydykekakkua
- Jouluisia Cake Popseja

lauantai 15. joulukuuta 2012

Taatelisuklaakakku

Paras taatelikakun resepti jos minulta kysytään. Lisäsin taikinaan vielä bonuksena tummaa suklaarouhetta, mutta suklaa ei ole vättämätön. Kakku on todella maukas ja mehevä ilmankin.


 200g voita/margariinia
2 dl sokeria
250g taateleita
3 dl vettä
2 munaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
(50g tummaa suklaata karkeaksi pilkottuna)
n.1,8l vuoka

Keitä taatelit, vesi ja sokeri kattilassa tasaiseksi soseeksi. Keitin kauan jotta sokerikin vähän karamellisoitui. Lisää voi kattilaan ja anna jäähtyä. Lisää kananmunat ja vatkaa huolellisesti sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Paista 180 asteessa n.40 min. 



Kakku uunista ulos..



Ja valmiina kaverin oven taa yllätykseksi :)




keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Joulumacaronit

Macaronit on tosi tyylikkäitä ilman mitään koristeluita. Näin joulun lähestyessä halusin kokeilla myös koristelua kun täytteenäkin on piparin makuinen suklaa. Kenties raskaus tuo mukanaan pientä muistamattomuutta (?), kun törkkäsin taikinaan punaista väriä. ihan kiva juu, mutta harvemmin koko taikina muuttuu kirkkaan punaiseksi..vaaleanpunainen ei ehkä ole niin jouluinen väriLisäsin taikinaan hieman ruskeaa niin sain tuollaisen marjapuuronvärisen..Jouluiset macaronit voisi olla vaikka vihreitä, valkoisia tai sinisiä jouluisin koristeluin. Noh, seuraavalla kerralla sitten

En ole siis raskaana..tämäkin on viime joulun leipomisia :)



Tässä macaronit ennen koristelua. nyt tuli tasaisempia johon varmasti vaikutti taikinan sekoittaminen ennen pursottelua. Kokeile siis ensin ,ettei taikinasta jää huippuja.

 
100g jauhettua mantelia
100-110g valkuaista (n.3 kpl)
200g tomusokeria
4 rkl sokeria
 
1. Sihtaa manteli ja tomusokeri.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset. Kun vaahto alkaa muodostua lisää sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on luja.
3. Sekoita kuivat aineet varovasti vähän kerrallaan valkuaisiin. Lisää tässä vaiheessa myös väri.
4. Pursota macaronit pellille. Anna kuivua 1 tunti. Paista 150 asteessa 11-13 min. Kypsän macaronin tunnistaa siitä kun "jalka" on kiinnittynyt päälliosaan. Jos se liikkuu jatka paistamista.

Piparikoristeet

Joulu lähestyy ja pieni joulustressikin ehkä joillekin ;) Jos vielä jaksaa askarrella niin tässä olisi viimevuotisten piparikoristeiden ohje :)

 
Tarvitset:
 
- piparkakkutaikinaa
- kondiittorin sokeria
- erilaisia muotteja

 
 Valmista ensin piparit. Ota muotilla kaulitusta piparitaikinasta pipareita ,laita pellille ja ota toisella muotilla keskeltä pala pois. Tee reikä nauhalle jos haluat. Paista ja anna jäähtyä. Sulata kondiittorin sokeri ja värjää halutessasi. Kaada sula sokeri piparin keskelle ja anna jäähtyä. Ripusta vaikka ikkunaan tai anna lahjaksi.

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Pojan rotinakakku

Kaverini on saanut ihanan poikavauvan ja viemisiksi tein kermakakkua pitkästä aikaa. Kyllä ne vastasyntyneet on niin pieniä ihanuuksia.Onnea vielä tätäkin kautta koko perheelle!

Sisällä on Dr.Oetkerin suklaamoussea ja mustaherukkahilloa.

Pikeeritossut. Äiti saa päättää jos haluaa käyttää tossuja ristiäiskakkuun..värimaailma oli kuulemma vielä auki :) Lempivärejä tiesin kuitenkin vihreän olevan..
Kokeilin ensimmäistä kertaa pursotusta tähän tyyliin..Aika kiva tuli..tällä teknniikalla kermaakaan ei tule liikaa reunoille vaan mielestäni sopivasti.

perjantai 7. joulukuuta 2012

Maitosuklaatryffelit

Kaapissa oli vielä jäljellä Amarula likööriä ja halusin kokeilla sitä tryffelien teossa. Todella hyvää!! Voi myös jättää poiskin ja korvata kermalla. Fazerin sininen sopi tähän hyvin..sopivan mieto maku niin pääsi tuo liköörikin esille. Massa on helposti käsiteltävää kun antaa sen olla jääkaapissa jopa seuraavaan päivään vaikka varmasti ennemminkin voi tehdä. Jos ei malta odottaa:)


250g maitosuklaata
40g voita
1/2 rkl kaakaojauhetta
3/4dl kermalikööriä tai kermaa

Kiehauta likööri(kerma) kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele tasaiseksi.Lisää voi ja lopuksi kaakaojauhe. Kaada laakeaan astiaan ja anna jähmettyä kylmässä. Ota massasta nokareita ja pyörittele palloiksi. Viimeistele esim. pyörittelemällä kaakaojauheessa.


keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Tähtimuffinit

Kanelia. piparkakkumaustetta, porkkanaa..Hyviä ja meheviä joulunajan tarjottavia!



200g kananmunia
375g sokeria
225g voita/margariinia
360g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
300g porkkanasosetta
 2 tl kanelia
inkivääriä neilikkaa
(tai piparkakkumaustetta)

Omenahilloa
Murotaikinaa

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sihtaa vuorotellen kuivat aineet ja sula voi taikinan sekaan. Lisää lopuksi porkkanasose. Ota murotaikinasta tähtimuotilla koristeet muffinien päälle. Annostele massapussilla taikina muffinivuokiin.Pursota omanahilloa taikinan sisään. Laita murotaikinasydän päälle. Paista 180 asteessa noin 15-20 min.

 Käytin kauramurotaikinaa ja se repeili aika paljon. Tavallinen murotaikina voi olla parempi.
Tosin makuhan siitä ei kärsi :)








sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Hempeä ruusukakku

Sain suunnitella kakun jonka mies veisi kukkakaupan :) väelle päivän piristykseksi. Kovin paljon en ole muita kukkia tehnyt kuin ruusuja joten päätin tehdä niistä koristelut. Ja hempeää..muutenkin tämä joulun aika innostaa tekemään jotain oikein värikästä ja toisaalta hempeää ja valkoista. Kiirehän tuli tämän(kin) kakun kanssa, mutta ehdin vielä ennen pakkausta kuljetuslaatikkoon napata kuvan.

Täytteenä diblomaattikreemi ja mustaherukkahillo
Pohja on suklainen. toimii kontrastina kakun vaaleudelle





 Vihdoinkin saatiin lunta. Käytiin pojan kanssa ottamassa ilo irti :)