lauantai 27. lokakuuta 2012

Gloria Blog Awards 2012

Glorian ruoka&viini ja Glorian Koti -lehdet isännöivät perjantaina 26.10 kaikkien aikojen ensimmäistä Gloria Blog Awards 2012 -blogigaalaa, jossa juhlistetaan Suomen huippubloggaajia ja palkitaan parhaimmat ruoka- ja sisustusbloggaajat ensimmäistä kertaa Suomessa.
 
Pääsin paikalle leivontafoorumin haastevoiton myötä. Kiitos kaikille jotka äänesti kakkua!! :) ja tietysti suuret kiitokset myös Valiolle.
 
 

Kaunein sisustusblogi: Weekday Carnival
Paras sisustusblogi: Parolan asema
Lukijoiden suosikkiblogi: Kotipalapeli

Kaunein ruokablogi: Vatsasekaisin Kilinkolin
Paras ruokablogi: Chez Jasu
Lukijoiden suosikkiblogi: Kinuskikissa
 
Tunnelmapaloja..
 
 
 
Tuttuja kasvoja näkyi paljon vaikkakaan varsinaisia kakku/leivontablogisteja ei niin kovin näkynyt. Tykkään seurata myös sisustusblogeja ja sieltä tunnistin kyllä muutamia :)
 
 
..Ja minun suosikkini..jälkiruokapöytä :) nuo marianne-suklaaleivokset suli suuhun!
 
 
 
Tuomareiden esittelyä..Palkintojen jakoa..Olisiko ensi vuonna leivontablogeilla oma kategoria??:)
Aveciksi sain kaverini Marjaanan jonka kanssa lähdettiin kohti suurta tuntematonta..
 
..tässä jo hieman rentoutuneena :)
 
Yleensä olen ollut itse lähinnä töissä näin hienoissa juhlissa, joten hieman jänskätti, mutta kun pääsi siitä alun.."apua, onks tukka hyvin, missä on vessa..."!!paniikista niin ilta oli oikein onnistunut. Olen oikeasti ihan hirveä panikoitsija muutenkin. Muutama hauska kommelluskin sattui. Kotona ennen matkaan lähtöä suunnitellun mekon vetskari meni rikki!!!!Siis mikä painajainen..Sitten hotellilla huomasin, että kaulakorussa oli takana hintalappu!!:D Terveisiä vaan kaikille joille se on (ehkä)aiheuttanut hilpeyttä! :)


 
 

 
 
 
 
 
 
 



 
 
 
 
 

torstai 25. lokakuuta 2012

Appelsiinicurd

Appelsiinicurd sopii hyvin värinsä ja makunsa puolesta halloweeniin. Maku on vahva eikä varmasti tarvi kovin paljon laittaa esim. kakun väliin. Tätähän voi sekoittaa vaikka vatkatun kerman sekaan. Saa hyvää makua helposti. Oottekos te jo miettinyt minkälaista halloween leipomusta meinaatte tehdä? Luulenpa että minun leipomukset menee sellaseksi väkertelyksi :) Pientä ja "sievää"!

Mikäs kummitus se sieltä heijastuu..:)

1 appelsiini
1/2 sitruuna
6 dl tomusokeria
3 kananmunaa
125g margariinia tai voita

1. raasta pestyn applesiinin kuori ohuesti. Halkaise hedelmät ja puserra puolikkaista mehut.
2. Kaadamehut, yhteensä 1,5 dl kattilaan, lisää tomusokeri ja munat ja sekoita hyvin
3. keitä miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes seos on kiisselimästä ja kiehuu tasaisesti poreillen. Jäähdytä hetki ja sekoita paloiteltu voi joukkoon.
4. Purkita. Säilyy jääkaapissa 2-3 viikkoa. Voi myös pakastaa.

Sopii keksien ja juustojen kanssa sekä tietysti erilaisiin kakkuihin ja muihin täytteisiin.





maanantai 22. lokakuuta 2012

Karjalanpiirakat

Kyllä nämä kaupan piirakat voittaa..sanoi mies kun maistoi emännän tekemiä karjalanpiirakoita :) Oikia vastaus! Eikä nämä ole ollenkaan kovatöisiä vaikka joskus luullaan. Toisin kuin pullataikinan kanssa niin voi hommat jättää suosikkisarjan tullessa töllöstä ihan huoletta kun vaan peittää taikinan ja heittää puuron kylmään. Meillä oli mummu kylässä niin yhdessä rypyteltiin. Kivaa yhteistä tekemistä!

 
Taikina:
 
2dl vettä
n.3dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
 
Sekoita kaikki aineet nopeasti kylmään veteen.
 
Täyte:
 
2,5 dl vettä
1,5 dl puuroriisiä
0,5 l maitoa (punaista)
1 tl suolaa
 
Valmista puuro mielellään edellisenä päivänä.
 
 
Kauli taikina ohueksi ja harjaa ylimääräiset jauhot pois.

 
Ota muotilla(löysin markkinoilta) taikinasta piiraspohjat tai leivo taikinasta tanko ja jaa se 40 palaan. Pyörittele palloiksi ja kauli piirakkapulikalla ohuiksi soikeiksi kuoriksi.
 
 
Levitä täyte (reilu 1/2 dl)melkein reunoille asti.
 
 
Rypytä etusormilla aloittaen keskeltä ylöspäin ja sitten käännä ympäri ja rypytä loppuun.
Aseta valmiit piiraat vieri viereen pellille ja paista 250 asteessa n.10-12 min.
 
 
Kasta valmiit piirakat vesi-voi seokseen. Peitä hyvin.
 
Voi-vesiseos
 
2 dl vettä
100g voita
 
Karjalanpiirakka muuntuu juhlavaksi tarjottavaksi erilaisilla levitteillä ja koristelulla. Taikinasta voi tehdä pieniä cocktailpiirakoita jotka sopii vaikka pikkujoulupöytään. Älä pelkää rypyttämistä, kaikilla on siinä oma käsialansa!
 
 


perjantai 19. lokakuuta 2012

Herkullinen Herukkapiiras

Tämä piiras syntyi tyylillä "mitä kaapista löytyy"Tähän tyyliin on kiva leipoa..välillä yllättyy iloisesti ja välillä taas..:)..Pohjasta tuli erityisesti kehuja! Kiva kun kävitte Ilmisläiset :) Kuva on otettu seuraavana päivänä silloin se pysyi koossa hyvin. Leipomispäivänä täyte ja pohja oli ihanan pehmeää..nam!



Pohja: 
 
100g voita
1 dl sokeria
2,5 dl graham täysjyvävehnäjauhoja
leivinjauhetta
 
Täyte:
 
100g maustamatonta tuorejuustoa
125g rahkaa
1 muna
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Herukoita n. 3-4 dl
 
Valmista ensin murotaikina ja painele piiraspohjan reunoille ja pohjalle. Sitten täytteen kimppuun..Sekoita kulhossa kaikki muut aineet paitsi marjat. Levitä marjat pohjan päälle ja kaada täyte päälle. Paista 200 asteessa noin 30-35 min.

 



torstai 18. lokakuuta 2012

Pienet juustokakut

Kokeileppas joskus juustokakkua tähän tapaan! On aikas kivoja pieniä leivoksia.
Pohja:

100g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää muna ja lopuksi sihtaa vehnäjauhot joukkoon. Laita hetkeksi kylmään niin taikina on helpommin käsiteltävää.

Täyte:
2 munaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
50g hienoa sokeria
125g rasvaista tuorejuustoa
125g rahkaa
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
30g vehnäjauhoja
(2 rkl smetanaa)
Vatkaa keltuiaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa vähitellen joukkoon tuorejuusto, rahka ja sitruunankuori. Siivilöi jauhot seokseen ja sekoita. (kääntele joukkoon smetana)
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele täyteseokseen.
Voitele muffinivuoat ja vuoraa ne murotaikinalla. Siisti taikina vuokien yläosasta ja paista n.10min.
Täytä vuoat juustoseoksella 2/3 korkeudelle. Lisää hieman hilloa esim.mustaherukka ja paista 160 asteessa n.25-30 min.
Hyvää viikonloppua sinulle!!
  

tiistai 16. lokakuuta 2012

Herkku-messut

Viime viikonloppuna matkasin taas kotikonnuille ja sisko seuranani herkku-messuille.  Messuilla järjestettiin myös kakunkoristelukilpailu ja aiheena oli lähestyvä halloween. Otin kuvia inspiraation lähteeksi, olkaa hyvät! Toivottavasti messut järjestetään myös ensivuonna entistäkin kattavampana..kaipaamaan jäätiin mm. cupcake kojua :)

Edit. Parempia kuvia täällä :)
ja täällä :)



 
Kakun koristelukilpailu alkaa..
 
 
 
Ylh.Voittajakakku
 
 
 
Oma suosikkini :)
 
 
 
 
Olitko sinä messuilla ja mitäs tykkäsit?
 
 
 
 
 
 
 

tiistai 9. lokakuuta 2012

samettinen vispipuuro

Vispipuuroa olkaa hyvät! Näinä loputtomilta tuntuvilta sadepäivinä on kiva kokkailla ja leivoskella kotosalla. Meillä poika tykkäsi vispipuurosta kovin, mutta miestä en saa sitä syömään :)
 
Ohje kodin kuvalehdestä vähän muokattuna..
 
 
 
1l vettä
4 dl marjoja,puolukoita tuoreena tai pakastettuna
 itse käytin 2dl puolukkaa ja 2 dl mustaherukkaa
1/2 tl suolaa
1-1.5dl sokeria
1,5 dl mannasuurimoita
 
Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja suola
Lisää marjat ja kiehauta. Vispilöi kiehuvaan veteen mannasuurimot. Anna puuron kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Jäähdytä puuro ja vatkaa kuohkeaksi. Nauti!
 
 
 
 
 

maanantai 8. lokakuuta 2012

Rieskaa

Siitä onkin pitkä aika kun olen tehnyt itse rieskaa. Vitsi, että oli hyvää! Tähän saa kivasti käytettyä puuron jämät ja valmistuu muutenkin nopeasti vaikka keiton kanssa nautittavaksi.





2 dl ohrapuuroa (luomu)(mitä tahansa puuroa)
1 dl kermaviiliä (tai piimää)
1 kananmuna
ripaus suolaa
2,5 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Sekoita jäähtyneeseen puuroon kermaviili, muna ja suola. Sekoita nopeasti sekaan jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Taputtele leivinpaperin päälle kaksi rieskaa jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa taikinapyörällä paloiksi ja pistele haarukalla. paista 250 asteessa n.15min.

lauantai 6. lokakuuta 2012

Syksyinen muumikakku

Viivi on kova muumifani ja äiti toivoi synttärikakuksi syksyistä muumikakkua. Kakussa oli monta yksityiskohtaa jotka koitin parhaani mukaan toteuttaa. Melkein alkoi jo aika loppua, mutta ehdin kuitenkin. Paineen alla sitä on ehkä tehokkain :) Etsin joka paikasta tampereelta oranssia sokerimassaa, mutta yllätys ei löytynyt mistää. Tuleva halloweeni kenties syynä. Siksi kakku jäi mielestäni hieman pliisun väriseksi (oranssiksi). Seuraavaksi leivontapuuhiin..ainakin rieskaa tulossa ja muuta hyvää!


Täytteenä mustikkamousse, kinuskiraita ja banaania.